Selamlar,
WordPress altyapısına sahip bir websiteniz var ise kesinlikle All in One Seo adlı seo eklentisini duymuşsunuzdur. Birde Yoast Seo adlı wordpresin popüler iki tane, öne çıkan arama motorlarına uygun olarak sitenizi optimize eden eklentiler mevcut. Ben, kendi blogumda Yoast Seo eklentisini kullanıyorum ancak bu yazımda gelen birkaç istek doğrultusunda All in One Seo eklentisinin kurulumunun nasıl yapılacağını anlatmaya çalışacağım.
All in One Seo eklentisi %90’lık bir Türkçe dil desteğine sahip, ancak tercümeleri ve ayarların ne işe yaradığı ile ilgili açıklamaları ne yazık ki o kadar kaliteli değil ve kalite olmadığı gibi anlaşılır bir dilde de ne yazık ki tercüme edilmemiş.Bundan dolayı acemi wordpress kullanıcılar için bu eklenti oldukça karmaşık ve kullanımı zor görünmektedir. Orta ya da profesyonel seviyede ki blog yazarları bu eklentinin ayarlarını rahatlıkla yapılandırabiliyorlar.
Ben bu yazımda acemi wordpress kullanıcılarını dikkate alacağım için olabildiğince detaylı ve basit ifadelerle eklentinin kurulum aşamasını detaylı olarak anlatacağım.
Başka bir yazımda ise eklentinin ayarlarını nasıl yapılandırılması gerektiğini, eklentinin ayarlarının ne işe yaradığı ile ilgili detaylı bir doküman hazırlayacağım. Bu yazımda sadece All in One Seo Eklentisi’nin Kurulumunu göstereceğim.
Eklentimizi 2 farklı yöntem ile sitemize kurabiliriz. Bunlar;
1.Yöntem: WordPress admin panelini kullanarak
Bu yöntem eklentimizi üçüncü bir uygulama kullanmadan direkt olarak wordpress admin panelimizden kurulum yapılması yöntemidir. Yapacağınız işlem sırası şu şekildedir.
2.Yöntem: FileZilla adlı FTP programı yardımıyla
Bu yöntem ise FileZilla adlı site dosya yönetim programı vasıtasıyla kurmaktadır. Eğer wordpress yazılımını otomatik kurulum şeklinde kurmadıysanız filezilla’yı nasıl kullanacağınızı biliyorsunuz demektir. Eğer bilmiyorsanız google’den araştırma yapın, herşeyide ben öğretecek değilim demi 🙂 Filezilla ya da ftp programlarını kullanmayı biliyorsanız yapacağınız adımları aşağıda sıraladım.
Detaylı bir şekilde ve acemi bir webmasterin dahi yapabileceği şekilde eklentinin kurulumunu anlattım.Bu yazımı yazarken ilk başta hem kurulumu hem de ayarlarının nasıl yapılacağını anlatacaktım ancak yazı o kadar uzun oldu ki parçalamak zorunda kaldım. Eklentinin ayarlarını tek tek açıkladığım için ne işe yaradığını, aktif ya da kapalı olması durumunda sitemize ne gibi etkisi olur şeklinde anlattığımdan ötürü yazı uzayacağından eklentinin ayarlarının yapılandırma adımlarını bir sonra ki wordpress yazımda anlatacağım.
Bu yazıda anlatmak isterdim ancak yazı çok uzun olacağından, uzun yazıların anlaşılmadığını ya da tüm dikkatini vererek insanların okumadığını bildiğim için All in One Seo eklentisiyle ilgili kurulum ve ayarları dokümantasyonunu bölmek durumunda kaldım.
Bir sonra ki yazımda görüşmek dileği ile esen kalın…
Yazı Bağlantısını Kopyala & Paylaş
Bu yazıya şimdiye kadar 2 Yorum yapılmıştır.
merhaba, yazı için çok teşekkürler. Bende eklentiler menüsünden sonra yeni ekle tabı hiç bir yerde çıkmıyor nedendir acaba
Merhabalar,
Eklentiler sekmesinde yeni ekle tabı çıkmıyor ise direkt eklentiler yazısına tıklarsanız açılan sayfanın üst kısımda yeni ekle seçeneği bulunmaktadır. Yine olmazsa ikinci yöntem olan ftp programları yardımıyla kurmanız gerekmektedir.
Bir Cevap Yaz